Karl Modig

Karl Modig (född 1994) bor i Stockholm. När han inte skriver så pluggar han och DJ:ar, och på eftermiddagarna tränar han klättring i förhoppningen om att en dag kunna bli en superhjälte. Superkrafter på gott och ont är hans debutroman.

AKTUELL BOK

Superkrafter på gott och ont
Vad skulle du göra om du fick superkrafter? Oscar och Klara är två rätt vanliga 17-åringar i Stockholmsförorten Spånga. Men på väg hem från en fest träffas de av blixten och när de vaknar nästa dag kan Oscar plötsligt kontrollera eld och Klara kan framkalla smärta hos andra. De har fått superkrafter. Men vad gör man med sina superkrafter? Ska man bli superhjälte? Klara och Oscar letar efter det bästa sättet att använda sina krafter, men dras in i något mycket större och allvarligare. Superkrafter på gott och ont är en spännande och rolig ungdomsroman förankrad i ett samtida Sverige, som både hyllar och driver med den klassiska superhjälteberättelsen.

 

Karl Modig medverkar under Sigtuna Litteraturfestivals skoldag fredagen den 26 augusti, där drygt 600 av kommunens grundskoleelever möter författare till böcker de läst under våren. Skoldagen är inte öppen för allmänheten.