Kristina Kappelin

Journalist, författare

Kristina Kappelin (född 1958) är journalist och författare, bosatt i Rom sedan drygt 30 år. Hon är utrikeskorrespon­dent för SVT och skriver i bland annat Dagens Industri och Sydsvenska Dagbladet. Sport och politik i Italien tillhör hennes specialområden. Med humor, värme och skärpa delar hon med sig av sina personliga inblickar i det italienska vardagslivet och samhället. Betraktas i dag som en av Sveriges främsta experter på italienskt samhällsliv. Hon har publicerat flera böcker om Italien och erhöll 2011 Johan Hansson-priset för Berlusconi – italienaren. 2014 kom Italiensk dagbok. Just nu arbetar hon med en bok om påven Franciskus som utkommer senare i höst.

 

AKTUELL BOK 

Italiensk dagbok
Folkkära journalisten och författaren Kristina Kappelin bjuder dig med på en resa till sitt älskade Italien. Med humor, värme och skärpa ger hon oss personliga inblickar i det italienska vardagslivet och samhället. En härlig skildring av Italiens skönhet såväl som skavanker, och av landets tre religioner: maten, katolicismen och fotbollen.

”Jag flyttade till Italien 1984. Jag stannar ganska ofta upp och kommer på mig själv med att ha tagit över en annan kulturs vanor utan att blinka, och gjort dem till mina. Efter snart trettio år utomlands, är mitt liv i Rom fortfarande fullt av känslan av att jag lever en sanndröm. Jag ville ju så oerhört gärna vara här!”