Mårten Melin

Mårten Melin (född 1972) skriver dikter, romaner, noveller och serier för barn och unga. Ibland uttalat lättlästa. Ofta om kärlek och monster, och gärna samtidigt. Om unga människor som går sin egen väg, och om de som vill göra det men inte vågar. Mårten Melin har skrivit ett femtiotal böcker och har suttit med i Svenska Barnboksakademin.

 

AKTUELL BOK

Tjugan
Berättarjaget i Tjugan ger en tjuga till kvinnan som tigger på gatan. Men när resten av pengarna blir stulna av en ficktjuv står berättarjaget utan pengar till julklappar. Nu blir det problematiskt. Ska hen kräva tillbaka tjugan av tiggerskan? Eller går saker och ting att lösa på annat sätt? Mårten Melin har skrivit en härlig berättelse om hur saker och ting löser sig på de mest oväntade sätt. Och att när man gör gott så får man gott tillbaka.

 

Mårten Melin medverkar under Sigtuna Litteraturfestivals skoldag fredagen den 26 augusti, där drygt 600 av kommunens grundskoleelever möter författare till böcker de läst under våren. Skoldagen är inte öppen för allmänheten.