Porträtt författaren Patrik Lundberg.

Patrik Lundberg

Patrik Lundberg är kolumnist på Aftonbladet och författare. Patrik föddes i Korea, växte upp i Sölvesborg och bor i Malmö. 2013 deltog Patrik i Sigtuna Litteraturfestival och pratade om sin debutroman Gul utanpå som är självbiografisk och berättar hur det kan vara att växa upp som adopterad. En bok där alla som har funderat över saker som identitet, släktband, ångest och popmusik känner igen sig. Boken fick många fina recensioner.

Patrik har även en passionerad relation till fotboll och ingår i det Svenska författarlandslaget.

AKTUELL BOK

En i laget
En i laget är en samling nyskrivna berättelser om fotboll, för ungdomar, av författare med en sak gemensamt – kärleken till fotboll. Boken utkom lagom till fotbolls-EM i Frankrike i juni. I boken skildras lyckan i att få en plats i laget, och oron för att inte duga. Gemenskap och utanförskap, laganda och elitsatsningar. Missade straffar, magiska räddningar, drömmar, vänskap och allt annat som är viktigt.

Patrik Lundberg medverkar i boken med novellen Jag och Jonas Eriksson.

I antologin medverkar även: Gunnar Ardelius, Zulmir Bečević, Martin Bengtsson, Åke Edwardson, Jack Hildén, Morgan Larsson, Patrik Lundberg, Johanna Nilsson, Ronnie Sandahl, Magnus Sjöholm, Malin Stehn, Jesper Tillberg, America Vera-Zavala, Jenny Wrangborg.

Fotograf: Magnus Liam Karlsson
Bilden är beskuren.