Porträtt Sven Wollter

Sven Wollter

Skådespelare, författare

 

Sven Wollter (född 1934) är sedan länge en av landets främsta och mest folkkära skådespelare. Han har medverkat i otaliga filmer och tv-serier, bland annat En sång för Martin, Änglagård, Hemsöborna, Raskens och i rollen som den inbitne kommissarien Van Veeteren. 1994 kom självbiografin Bakljus, och i samband med hans 80-årsdag utkom Pojke med pilbåge – mina eftertankar i ord och bild. I våras debuterade han som romanförfattare med Hon, han och döden. 

 

AKTUELL BOK


Hon, han och döden
Han har drabbats av cancer men har svårt att tala med Hon om sin sorg och sjukdom. Hon vill naturligtvis vara hans stöd, så de åker till sjukhuset tillsammans för att låta doktorn tala om cancern. Väl där smiter Han ut på toa och ned på parkeringsplatsen till en buss som han kliver på som för honom långt norrut. Hon lämnas ensam med sin sorg och ilska.

Precis som i Orfeus och Eurydike tar det långa återberättandet vid efter uppbrottet. Den stora dialogen kan börja. Över tid, över rum, över alla hinder och sorger. Ett tungt ämne i en uppsluppen bok.