NY PROGRAMPUNKT – den prisbelönta poeten Fiona Sampson kommer

DU KAN LYSSNA PÅ SAMTALET HÄR.

Det står nu klart att den mångfaldigt prisbelönta brittiska poeten, författaren och översättaren Fiona Sampson kommer till Sigtuna Litteraturfestival den 22-23 augusti.

Hon har bland annat skrivit poesi, litteraturkritik, böcker om språkfilosofi och om skrivandets konst. Totalt har hon skrivit 27 böcker och blivit översatt till fler än trettio språk. Hennes verk har bl a nominerats till T.S. Eliot Prize och the Forward Poetry Prize.

Fiona Sampson har varit redaktör för den ansedda brittiska poesitidskriften Poetry Review under åren 2005-2012 och har startat och är utgivare av den internationella tidskriften Poem. I dag är hon professor i poesi vid universitetet i Roehampton.

Hör Fiona Sampson läsa sina egna dikter och möt henne i ett samtal med Helena Axelsson Fisk om poesi. Om poesins plats i samhället och dess betydelse för oss som människor.

Med beskedet att Fiona Sampson kommer att delta på Sigtuna Litteraturfestival utgör poesin en viktig del av årets festivalprogram. Poesin tar redan en central plats genom bland annat premiär för en poesistafett mitt i den historiska staden och att två framstående östeuropeiska poeter – Regina Derieva och Tomas Venclova, presenteras.

Detta är en del i festivalens engelskspråkiga program.

 

Lämna en kommentar