Med ordet i centrum

Premiären av Sigtuna Litteraturfestival 2012 blev en succe. I år växer festivalen till två dagar, 17-18 augusti. Det blir en fest av ord och litteratur, där angelägna ämnen lockar till diskussion. Vi bereder plats för både hjärta och hjärna i spännande författarmöten och samtal.

Varför samlas hela Sigtuna runt en litteraturfestival? Det enkla svaret är för att vi är en mångkulturell plats med en lång berättartradition. Från den första runstenen, via de många författare som funnit sin plats att skriva här, till dagens twitterflöde. Sigtuna stad är en perfekt mötesplats när människor vill stanna upp, få tid att reflektera och dela med sig av tankar och idéer. Här kan man diskutera kring ordet, dess makt och förmåga att beröra och framkalla känslor – och alla är välkomna till Sigtuna Litteraturfestival. Tällberg Foundation, som funnit ett andra hem i Sigtuna, engagerar sig i festivalen.

– På Tällberg Foundation arbetar vi för att utveckla kunskap och insikter genom fria och öppna samtal. Att kunna kombinera det med litteratur är naturligt och spännande. I det oväntade mötet uppstår ofta nya tankar, säger Alexander Crawford på Tällberg Foundation.

Så till den 17 – 18 augusti slår hela Sigtuna stad upp sina dörrar och bjuder till fest i ordets tecken. Premiären år 2012 bjöd på 42 programpunkter under en dag. År 2013 lovar vi mer. Vi bjuder på ett fullmatat program med möten, samtal och festivalstämning för stora som små i dagarna två.

Sigtuna Litteraturfestival arrangeras av Destination Sigtuna i nära samarbete med Tällberg Foundation, Sigtunastiftelsen, Sigtuna bibliotek, Sigtuna kommun och lokala företag och föreningar. Det breda samarbetet skapar en god grund för kommande festivaler där hela den 1000-åriga staden står som scen. Visionen är att år 2020 skall Sigtuna Litteraturfestival vara Skandinaviens ledande litteraturfestival.

Lämna en kommentar