Sigtuna Litteraturfestival växer

– i år två dagar, 17-18 augusti, med 60 programpunkter

Henning Mankell, Maria Sveland, KG Hammar, Kristina Ohlsson, Karin Alvtegen och Carl Johan De Geer är några av deltagarna i årets Sigtuna Litteraturfestival. Med oväntade möten, hög tillgänglighet och något för alla bjuder Sigtuna in till två dagar fyllda av läslust och eftertanke.

För andra året i rad bjuder Sigtuna Litteraturfestival på möten mellan författare och läsare i alla åldrar. Hela Sigtuna stad står som arena. Angelägna samtal och författarmöten varvas med sagoläsning, bokmarknad, litteraturgudstjänst, workshops, guidade turer och utställningar. På programmet finns t ex ämnen som åldrandets gåta, vårt förhållande till döden, filosofi till vardags och samtal om vad det innebär att leva i vår tid.

– Vi vill bjuda på intima möten mellan författare och publik i en härlig miljö. I en tid när läsvanorna genomgår stora förändringar vill vi värna om det skrivna ordet och berättandet. Vi hoppas kunna bjuda på nya tankar, reflektioner och läslust. Därför är det väldigt roligt att samarbeta med Tällberg Foundation och Sigtunastiftelsen som är djupt engagerade i programinnehållet, säger Camilla Zedendahl, vd för Destination Sigtuna AB.

Årets Sigtuna Litteraturfestival arrangeras av Destination Sigtuna i brett samarbete med Tällberg Foundation, Sigtunastiftelsen, Sigtuna bibliotek, Sigtuna kommun, lokala företag och föreningar.

Här på siten hittar du de programpunkter som är färdiga. Vi uppdaterar kontinuerligt allteftersom nya programpunkter tillkommer.

Följ oss gärna på:

facebook.com/sigtunalitt

twitter.com/sigtunalitt

Lämna en kommentar