Författarporträtt Johan Heltne.

Johan Heltne

Johan Heltne är skribent och musiker. Han har givit ut albumen SaraVetenskapliga bevis för att Jesus lever och Skisser av en vacker platsDet finns ingenting att vara rädd för är hans debutroman som utkom under våren 2014, en fiktiv roman som till viss del bygger på självupplevda händelser. Johan Heltne växte upp i Livets ord och lämnade församlingen som ung vuxen.

AKTUELL BOK

Det finns ingenting att vara rädd för

Uppsala, tidigt 90-tal. 16-årige Jonatan står på tröskeln till vuxenvärlden. Livets Ord dominerar hans värld, i tanken och i vardagen. Han är starkt troende, mönsterelev, duktig i fotboll. Livet borde vara enkelt. Men han plågas av skamkänslor kring sin sexualitet och får epileptiska anfall. Läkarna hittar ingen medicinsk förklaring och skickar honom till en psykolog som börjar ifrågasätta hans sanning.

Under en skolresa förälskar sig Jonatan i Nina och de inleder en trevande kärleksrelation som för honom kantas av en djup ångest, blandat med tonårsförälskelsens krav på absolut närvaro. Hela tiden pågår en strid mellan änglar och demoner och Jonatan måste välja sida.

Det finns ingenting att vara rädd för är en berättelse om två unga människor i en hårt kontrollerad miljö. Det handlar om vuxenblivande och val, om sexualitet och skam och hur det är att vara svårt sjuk i en miljö där människor är övertygade om att man kan bli helad genom bön.