Lilla Litteraturfestivalen – en fest för små och stora barn

Sigtuna Litteraturfestival är till för stora och små. För våra yngre läsare arrangerar vi därför Lilla Litteraturfestivalen. Den pågår på Sigtuna bibliotek och Sigtuna Museum. Här bjuds det bl. a på sagoläsning, skapande och lek. Teater Tummeliten kommer att bjuda på lekfull dramalek och dockteater.

I år gästas festivalen av Per Gustavsson och Sara Lövestam.

Per Gustavsson är barnboksförfattare och illustratör kanske mest känd för böckerna om Prinsessan och hennes kompisar. Illustrationer av Per kommer att ställas ut för beskådning.

Prinsessor, harar och andra bilderbokshjältar!

När Så gör prinsessor först gavs ut slog den ner som en bomb i bilderboksvärlden – det här var en prinsessa vi inte hade mött tidigare! Böckerna om prinsessan har blivit moderna klassiker sedan dess och i år kommer en helt ny: När prinsessor går på äventyr. Per Gustavsson berättar om hur prinsessan uppstod och hur hon utvecklats genom åren. Vi får också höra om arbetet bakom augustprisnominerade Sen kom vintern, en bilderbok om förändring som såväl barn som vuxna tagit till sitt hjärta.

Kärlek och vänskap i en digital tid 

Sara Lövestam är en av landet mest mångfacetterade författare, i år bland annat aktuell med sin andra ungdomsbok En stark nolla. En roman som är fast förankrad i dagens samhälle där relationer både uppstår och går under i sociala medier. Texas låtsas vara Amy för att få kontakt med André, en kille i samma klass. Snart är han indragen i en lek med identiteter där såväl vänskap som kärlek står på spel. Kan det vara så att man är som mest sann mot sig själv, när man låtsas vara någon annan?

Lilla litteraturfestivalen ska vara en dag för barn och unga i alla åldrar (och för deras föräldrar).
De som ännu inte kan läsa själva tar ju del av litteraturen på andra sätt och det vill vi på olika sätt uppmuntra.

Information om alla spännande programpunkter kommer att publiceras succesivt.

Självklart är det fri entré för alla under 15 år.

Lämna en kommentar