Dags att planera din Sigtuna Litteraturfestival!

Finns det specialerbjudanden från hotellen? Kan man ta båt till festivalen? Behöver jag paraply? Frågorna är många. Vi försöker ge dig svar och komma med lite praktiska tips inför ditt besök!

Skäm bort dig – bo kvar!

I och runt om Sigtuna finns det många fina hotell. Självklart erbjuder de specialpriser under litteraturfestivalen. Varför inte passa på att skämma bort dig och övernatta på hotell de två dagar som litteraturfestivalen pågår? Läs mer genom att klicka här.

Och vill du verkligen skämma bort dig – tag båten från Stockholm på lördagen, njut av festivalen, bo på hotell och ta båten tillbaka till Stockholm igen på söndagen. Det kallar vi lyx.

Ta båt eller pendeln hit!

Varför inte lämna bilen och ta båten till festivalen! Både lördag och söndag går det en båt mellan Stockholm och Sigtuna. Den avgår kl. 9.00 från Stadshusbron och ankommer 11.20 till Sigtuna. Tillbaka går den 15.40. Absolut ett bra och lugnt sätt att ta sig till litteraturfestivalen! Klicka här och boka din båttur.

Åker du från Stockholm kan du självklart även ta dig hela vägen till Sigtuna med ditt SL-kort! Ta pendeln till Märsta därefter tar du buss 575 eller 570 till Sigtuna. Resan är snabb och smidig och tar ungefär en timme. Planera din resa lättast med hjälp av SL:s reseplanerare.

Åker du från Uppsala hittar du all information om din resa på UL:s hemsida. Här kan du ta hjälp av deras reseplanerare. Ett förslag är att du tar SL-pendeln eller SJ-tågen dig till Knivsta, väl där byter du till regionalbuss 183 som tar dig hela vägen till Sigtuna! På cirka 45 minuter är du på plats och kan njuta av allt som litteraturfestivalen erbjuder… författarmöten, workshops, utställningar och mycket mer.

Ska man köpa biljetter innan eller under festivalen?

Om du inte redan har biljetter till Litteraturfestivalen är det kanske lättast att köpa biljetter på vår hemsida destinationsigtuna.se. Du kan även köpa biljetter på vår turistbyrå i Sigtuna stad, Sigtunastiftelsen och biblioteken i Märsta, Valsta och Sigtuna.

Men det går självklart även att köpa biljetter på plats under festivalen!

Biljett för en dag kostar 150 kr och biljett för två dagar kostar 200 kr. Om du väljer att köpa en biljett för två dagar bjuder vi på en fantastisk läsning i form av ett nummer av tidningen Vi läser.

Vi på Destination Sigtuna tycker inte bara att de vuxna ska få ta del av litteraturens magiska värld, utan vill även uppmuntra barnen att ta del av denna! Därför har barn upp till 12 år gratis inträde till festivalen.

Planera din dag!

Med över 60 programpunkter finns det något för alla! Men var noga med att planera din dag. Om det verkligen är något du vill se, var ute i god tid då lokalerna begränsar antalet platser! Du hittar all information på sigtunalitteraturfestival.se eller så kan du ladda ner programbladet genom att klicka här.

Vad gör jag om det regnar?

Ingen fara! Om vädret inte skulle vara på vår sida är det inget problem. Alla möten hålls inomhus, förutom vandringarna förstås. Det enda du kan behöva vid regn är ett paraply som kan hålla dig torr när du går mellan alla programpunkter eller om du skulle vilja ta en promenad längs Mälarens strand och samla all intryck du fått under dagen.

Hungrig under litteraturfestivalen – inga problem!
Om du blir hungrig under dagen är det inga problem! I Sigtuna finns det gott om resturanger och caféer som erbjuder nästan allt mellan himmel och jord! Vare sig du är sugen på sushi, traditionell husmanskost eller bara en snabb kopp kaffe kan du hitta det här.

Vi på Destination Sigtuna välkomnar dig till oss och hoppas att vi tillsammans får en härlig helg och en oförglömlig festival.

Varmt välkommen!

Lämna en kommentar