Festivaletteratura gästar Sigtuna

Festivaletteratura är en litteraturfestival, som sedan dess start 1997, äger rum en gång om året i september i Mantua i Norra Italien. Under fem dagar erbjuds ett rikt program bestående av mer än 200 programpunkter – författarsamtal, föreläsningar, workshops, filmvisningar, teaterpjäser och konserter med såväl italienska som internationella författare och vetenskapare. Samtalen sker i och kring stadens vackra historiska palats, parker och torg. 2012 hade festivalen över 100 000 besökare.

Som ett steg i Sigtuna Litteraturfestivals internationalisering har vi i år fått möjlighet att ta del av en av Festivaletteraturas återkommande programpunkter/projekt – Scritture Giovane – som syftar till att hitta och lyfta fram nya litterära talanger. Projektet sker i samarbete med The Telegraph Hay Festival and Internationales Literaturfestival Berlin och sponsras av illycaffè och Fondazione Cariplo.

Unga författare från England, Tyskland och Italien samt ett gästland (Sverige 2012) väljs ut och deltar på de olika festivalerna.

–          Det är jätteroligt att vår festival får stå värd för två lovande unga författare som medverkar i Festivaletteraturas program Scritture Giovane.  Vi ser många paralleller till festivalen i Mantova, med en litterär festival i historisk miljö, säger Camilla Zedendahl, vd Destination Sigtuna.

I Sigtuna deltar svenska Andrea Lundgren och italienska Francesca Scotti och de kommer i samtal med Jonas Eklöf, Tidningen Vi Läsers chefredaktör, berätta hur det är att debutera i två olika europeiska länder, hur man bemöts av mer etablerade författare och förlagsvärlden.

I samarbete med Italienska Kulturinstitutet.

En kommentar

  1. Samuel Bross från Täby kommenterade 2013.08.11, kl. 16:33

    Festivaletteratura är felstavat i rubriken och därmed även i andra länkrubriker och även som topp i fliken i sökverktyget. Ser illa ut och det vore ju pinsamt om ni kopierar den felstavade rubriken när sen ska trycka programmet.
    mvh
    Samueö Bross

    Svara

Lämna en kommentar