Matilda Gustavsson & Internationell författarscen till Sigtuna Litteraturfestival

Nu står det klart att Matilda Gustavsson, högaktuell författare, kulturjournalist och krönikör, gästar Sigtuna Litteraturfestival. För första gången tar Internationell författarscen plats i programmet och förlägger en av sina programpunkter under festivalen. Sigtuna Litteraturfestival går av stapeln den 9 maj 2020 och biljetterna släpps den 1 december.

Matilda Gustavsson, kulturjournalist och krönikör på Dagens Nyheter, slog igenom i november 2017, med sitt banbrytande reportage i Dagens Nyheter om den så kallade Kulturprofilen med koppling till Svenska Akademien, ett reportage som fick Sveriges kulturvärld att skaka i sina grundvalar. 2018 tilldelades hon Stora Journalistpriset i kategorin Årets avslöjare och i dagarna kom hennes bok Klubben ut, där hon fördjupar sin undersökning av maktstrukturen i kulturvärlden.

-Sigtuna Litteraturfestival har gjort sig känd för att värdera det lite djupare, existentiella samtalet om litteratur och samhälle. Min bok ”Klubben” är för mig ett existentiellt projekt som handlat om att skriva fram en mänsklig erfarenhet som vi behöver tala mycket mer om. Därför ser jag fram mot att få vara en del av samtalen på Sigtuna Litteraturfestival, säger Matilda Gustavsson. 

En nyhet är även att Internationell författarscen, som vanligtvis har sin hemvist på Stadsteatern i Kulturhuset, förlägger en av sina programpunkter på Sigtuna Litteraturfestival. Internationell författarscen är Sveriges mest framstående scen för internationella författare, med ett mycket gott renommé bortom landets gränser.

-Vi är otroligt stolta och glada över att Matilda Gustavsson och Internationell författarscen väljer att komma till Sigtuna Litteraturfestival. Vår festival är känd för att ta upp högaktuella ämnen och spännande programpunkter, vilket vi fortsätter att leverera, säger Maria Martin, projektledare för Sigtuna Litteraturfestival på Destination Sigtuna.

Lämna en kommentar