Sigtuna Litteraturfestival 23-24 augusti 2014

Med över 70 programpunkter och 1400 besökare var årets festival en succé. Nu är datumen för 2014 års festival satta till den 23-24 augusti. Vår visionen är att i brett samarbete fortsätta skapa nära möten mellan författare och läsare med hela Sigtuna stad som scen.

Under årets Sigtuna Litteraturfestival i augusti medverkade cirka 65 författare och samhällsengagerade, 12 olika förlag var representerade. Tack vare det breda samarbetet mellan Destination Sigtuna, Tällberg Foundation, Sigtunastiftelsen, Sigtunas bibliotek, lokala aktörer och förlag kunde vi presentera 70 programpunkter, fördelade på två dagar i 16 lokaler.

– På vår festival ska författarna träffa varandra och sina läsare. Här ska du som besökare kunna möta både dina favoritförfattare och upptäcka nya. Staden står som arena och för många av årets medverkande var det spännande att få möta sin publik i en annorlunda miljö, säger Camilla Zedendahl, initiativtagare och vd för Destination Sigtuna.

För vår programgrupp är samarbete ett ledord såväl som ett arbetssätt. Programgruppens arbete präglas av en gemensam övertygelse om att möten och nära samtal mellan människor, med litteratur som utgångspunkt, är viktigt. När vi nu arbetar vidare med nästa års program är det i samma anda.

Kommentarer (5)

 1. Hans Wennberg från Älvkarleby kommenterade 2013.09.26, kl. 13:38

  Hurra!
  Årets festival var oerhört inspirerande och tankeväckande.
  Ser med längtan fram emot nästa års festival.

  M v h Hans Wennberg

  Svara
  • KarinS kommenterade 2013.09.26, kl. 13:58

   Hej Hans!
   Härligt att höra att årets festival var inspirerande, det gör oss väldigt glada. Vi ser också fram emot nästa års festival. Då är du varmt välkommen!

   Bästa hälsningar
   Karin Sallander

   Svara
 2. Dan Larsson från Enköping kommenterade 2013.11.06, kl. 12:43

  Undrar om jag kan hyra en plats för mitt bokstånd och stå med på kulturfestivalen 2014? Jag är barn- och ungdomsförfattare och har skrivit 26 böcker. Jobbar mycket för att få barn att läsa mer skönlittertur. I den andan hyr jag ofta en plats inom- eller utomhus för mitt bokstånd där jag säljer mina böcker. Men kanske vill ni endast att det säljs begagnade böcker på Litteraturfestivalen??
  Ni kan väl höra av er med någon rad

  Svara
 3. Margareta Norberg från Östersund kommenterade 2015.01.16, kl. 20:52

  Litteraturfestivalen i augusti 2014 var toppen!
  Vilken magnifik upplevelse!
  Och vilka underbara lokaler där det tilldrog sig.
  Fantastiska upplevelöser i Sigtuna. Tack!
  Fråga: vilket datum blir det en ny Litteraturfestival 2015?
  MVH Margareta N

  Svara
  • SofiaH kommenterade 2015.02.06, kl. 09:24

   Hej Margareta!
   Vad roligt att du gillade vår festival!
   Varmt välkommen tillbaka 22-23 augusti!

   Mvh
   Sofia
   Sigtuna Litteraturfestival

   Svara

Lämna en kommentar