Sommarpratande Maria Sveland till Sigtuna Litteraturfestival

Idag är Maria Sveland sommarpratare i P1. I augusti möter ni henne på Sigtuna Litteraturfestival.

År 2007 släppte Maria Sveland den omdiskuterade boken Bitterfittan som blev en stor succé och boken dramatiserades även. Hon har hittills gett ut fem böcker där sexualitet, kön och klass är ständigt återkommande teman. Hon har också hunnit med en utbildning på Dramatiska institutets radiolinje och har skapat flera prisbelönta och uppmärksammade program på SVT och Sveriges Radio.

I april släppte Maria, enligt vissa, årets viktigaste bok Hatet – en bok om antifeminism. Boken handlar bland annat om näthat mot kvinnor och är en av de starkaste rösterna i debatten mot detta.
Boken tar också upp funderingar om varför det i dagens samhälle finns så mycket hat mot feminister och varför hatet är så starkt? Maria visar genom kartläggning, analyser och intervjuer om antifeminism hur allvarligt läget faktiskt är för feminister och enskilda kvinnor. Boken borde ses om en larmklocka till alla som säger sig stödja idén om alla människor lika värde och rättvisa. Trots att Maria har fått många hatbrev genom åren är det inte rädsla som präglar boken, det är uppror och en kampvilja att förändra, som lyser genom!

Maria Sveland gästar Sigtuna Litteraturfestival lördagen den 17 augusti för att tillsammans med Maria Küchen, poet, kulturjournalist och litteraturkritiker, tala om hennes bok. De kommer samtala om hennes bok Hatet – en bok om antifeminism och ställa sig frågan om en förändring är möjlig. Läs mer om programpunkten här.

Lämna en kommentar