Författarlandskamp i fotboll Sverige – Finland

 • Sigtuna Litteraturfestival 2015
 • ,

  Visa karta

  Författarlandskamp i fotboll Sverige – Finland

  Är Kjell Westö 100 %, eller en jobspost? Kan verkligen debuterande poeten Jenny Wrangborg räknas som ”ett oskrivet kort”? Frågorna inför världshistoriens första, prestigefyllda match mellan Sverige och Finland, i författarfotboll, är otaliga. Mötet mellan de fyrfaldiga världsmästarna och ”FC Kynä” (Fotbollsklubben Pennan) i nästan total avsaknad av internationell rutin kommer garanterat bjuda stentuff kamp med många skratt.

  Alla är välkomna till matchen. Här krävs ingen biljett. Spännande intervjuer att lyssna på och goda piroger att äta utlovas.

  Kristina Kappelin har dessvärre tvingats ställa in sin medverkan på festivalen och kommer inte att kunna kommentarer spelarnas insatser i pausen, som tidigare angivits.

  Kristina har delar dock med sig av sina funderingar inför matchen till Sigtunabygdens reporter:

   –  De där riktiga virtuosa spelarprestationerna kanske uteblir och jag föreställer mig att det kan bli lite rörigt på plan. Men i sådana här sammanhang blir humor ofta en sorts jolly. Spelarna kan tillåta sig att ha roligt på plan och det blir kul för publiken också.

  Och på frågan om likheter mellan författare och fotboll svarar Kristina:

  – I det gamla Grekland och i Rom var sport en integrerad del av en ung intellektuells utbildning, och det är ju verkligen så att fysisk aktivitet är väldigt bra för huvudet. 

  Slutligen berättar Kristina, som ju skriver krönikor om Italiensk fotboll, hur hon älskar lagsportens mirakel, att ett bra lag uppnår mer än summan av sina komponenter. Det är ett tillfälle då matematik inte fungerar, då världen blir rund istället för fyrkantig.

  Lämna en kommentar