Litterär högmässa

 • Sigtuna Litteraturfestival 2013
 • , ,

  Visa karta

  Litterär högmässa

  Tema Frihet

  Sigtuna Litteraturfestival 2013

  Under Sigtuna Litteraturfestival kommer söndagens högmässa i Mariakyrkan få en litterär prägel där texter, poesi och musik får samspela med Bibelns ord. Högmässan är öppen för alla och temat är ”Frihet”.

  Texterna som kommer att användas under högmässan belyser alla på olika sätt vad frihet kan vara och spänner från prosatexter av Ingrid Betancourt och Ulf Lundell till poesi av Tomas Tranströmer och Ylva Eggehorn. Dessutom kommer några för tillfället specialskriva texter av poeten Lars Björklund att användas. Uppläsare är skådespelerskan Ewa Fröling.

  För predikan står biskop emerita Caroline Krook som själv skrivit många böcker och gjort sig känd för sitt stora intresse för konst och litteratur. I högmässan medverkar också Dan-Erik Sahlberg med egna sånger och flöjtmusik. Medverkar gör också församlingens präster Lars Johansson och Maria Eckerdal

  – Det känns väldigt roligt att Sigtuna församling får vara med och bidra till Sigtuna Litterturfestival med att specialdesigna en högmässa med litterär prägel. Jag hoppas att många ska söka sig till Mariakyrkan denna söndag, säger kyrkoherde Lars Johansson.

  Lämna en kommentar